Äntligen ett Attefallshus

Jag och min man har länge funderat på att bygga ett Attefallshus. Vi har letat runt både efter företag som kan bygga den åt oss och företag som levererar i byggsats så att vi själva kan göra det mesta.

Nu har vi äntligen hittat Vibostugan. De levererar färdiga byggsatser och som tillval kan man få isolering och plåtdetaljer samt olika takbeläggningar. Glaspartier och dörr ingår.

Och sedan i år får man bygga upp till 30 kvm utan bygglov. Det behövs en bygganmälan som man måste fått godkänd av kommunen innan man börjar, men inget annat. Om byggnaden ska stå närmare tomtgränsen än 4,5 meter måste man även ha grannarnas godkännande.

Vårt Attefallshus ska användas som hobbyutrymme och verkstad. Både jag och maken har hobbies som kräver utrymme och som också kan göra att det blir stökigt inne i huset. Eftersom mannen gärna jobbar med trä så är det nödvändigt med ett separat utrymme eftersom vi varken har garage eller källare. Tanken är att vi ska kunna tillbringa många timmar tillsammans där medan vi sysslar med våra hobbies. Vi kommer också att bygga ett trädäck utanför där vi tänker oss att sitta och dricka kaffe under sköna vår- och sommardagar. Vi kommer att installera elektricitet, men inget vatten och avlopp. Vi kommer att isolera huset så att vi kan utnyttja det även om det är kallt ute. Med oljefyllda elelement kommer vi att kunna hålla huset varmt.

Att vi väljer Vibostugan beror på många saker. Dels är det ett helsvenskt företag som tillverkar huset i sin fabrik i Sverige. Sen använder de även svenskt trä i sina byggsatser vilket jag tycker är viktigt. Allt virke är PEFC-certifierat som betyder att det kommer från ett hållbart skogsbruk.

Vi tänker oss att försöka montera huset själva. Om vi sen stöter på problem kan vi kontakta Vibostugan så kan de hjälpa till med råd och tips och i värsta fall göra själva monteringen.

Nu längtar jag bara tills vi kan sätta igång.