Nordins El gav mig mitt drömyrke

Som ny utexaminerad dataingenjör hade jag ingen aning om vart jag skulle ta vägen. Det var ungefär samma känsla som när man vaknade upp dagen efter studenten, lite bakis av allt bubbel och hade ingen aning om vad som skulle hända härnäst. Men som tur blev det ganska bra för mig.

Jag har mina rötter i Östersund och det kändes därmed rätt att flytta uppåt i landet efter att jag pluggat klart här nere i Borås och bott här över 4 år. Jag hade inga riktiga kompisar här nere förutom tre stycken grabbar men som nu precis som jag skulle flytta till sina hemtrakter. Inte visste jag däremot att det skulle bli just Östersund för mig det efter som att det blev mer av en slump.

Den där intervjun

Det var min syster som bor kvar i Östersund som skickade mig en länk på facebook med rubriken ”Nordins El söker datainstallatör i Östersund”. Jag svarade lite snällt att det kanske inte är något för mig men hon övertygade mig om att komma hem och gå på intervju. När jag väl kom hem och skulle gå på intervjun var jag knappt nervös men väl under intervjun så förstod jag allt mer att detta typ var mitt drömjobb. Även fast det inte var just detta jag pluggat till men här skulle jag få otroliga möjligheter.

Två veckor senare gick flyttlasset och jag flyttade in i en nyrenoverad lägenhet i Östersund. Jag började på jobbet redan två dagar efter att jag flyttat upp och kan inte beskriva med ord hur bra jag trivdes. Jag var nu datainstallatör i Östersund men fick också chansen att utveckla tjänsten och har idag många andra ansvarsområden. Så vad vill jag komma fram till? Jo – gå på den där intervjun, det kanske leder till något stort.