Hundsäng gör hemmet mysigt

För er hundägare där ute är det viktigt att ni köper en möbel som kommer få er och er hunds liv att bli mycket bättre. Den möbeln ni bör köpa är inget mindre än en ergonomisk hundsäng. Med en ergonomisk hundsäng stående i ett hörn kan kunden sova skönt genom hela natten. Hundsängen kan också fungera som en undanflykt för hunden om den känner för att gå ifrån en stund. Viktigt då är att man inte stör hunden, då den har lagt sig där för att den vill vara i fred.

Rolig fakta om hundar och deras sömn:

Beroende på hur gammal hunden är så sover den olika länge på dygnet. Mest sover valpar, de sover när de är trötta (vilket är nästan hela tiden). Unghundar sover för det mesta endast mellan 16 och 20 timmar varje dygn. Som vuxna sover hundar allra minst i sina liv, vuxna hundar sover runt 12 till 18 timmar varje dygn.

Utan riktigt med sömn kan valpar så väl som unghundar och vuxna bli aggressiva mot ägare och andra djur. Det är därför viktigt att hundarna får sova när de vill. En hund som sover dåligt kan utöver att bli aggressiv även utveckla ett försämrat immunförsvar och få svårt att koncentrera sig. Med andra ord är en hundsäng något som både ni och er hund kommer att uppskatta.