Elektriker

Varför har vi ingen utbildad elektriker i familjen!? Jag brukar alltid skämta om att det är bra att försöka välja framtida partner med omsorg och efter yrke. Det är alltid bra att ha en rörmokare, en elektriker, en bilmekaniker och en snickare inom den närmsta familjekretsen. En kan bygga en inglasad altan, en dra nya vattenledningar osv osv, du fattar nog. Jag har i alla fall sett till att ena sonen har utbildat sig till målare och är också bra på att snickra. Min dotter har en sambo som är rörmokare och sedan håller hon själv på mycket med att meka med bilar, dock främst ombyggnad tyvärr, men hon kan väldigt mycket.

Saknar en elektriker

Men tyvärr, får jag väl säga då, så saknar vi fortfarande en elektriker i familjen, det hade varit väldigt bekvämt om vi kunde få in en sådan. Jag har ställt hoppet till vår yngsta dotter som nu är 18 år snart och sagt att hon måste få tag i en elektriker. Skämt åsido, själv kan jag inte bidra med så mycket eftersom jag arbetar med människor i vården. Om det är någon som skadar sig (kanske slår en spik i tummen) så kan jag rycka in, men annars är jag rätt oduglig när det kommer till olika typer av hantverk. Jag lagar inte ens god mat, där har vi ytterligare något att utöka familjen med, en kock.

Anlita elektriker till renovering

Nu var det över 6 månader sedan vi gav upp hoppet om att vi skulle få tag i en elektriker som vi kände för att kanske utbyta lite tjänster mitt i renoveringen av huset. Vi fick krypa till korset och vackert ringa efter en elektriker då vi verkligen behövde få utbyggnaden färdig. Som tur är så är det väl inte så ofta som vi egentligen har ett behov av en elektriker så vi ska nog klara oss även om dottern träffar en datanörd.