Få hjälp med din trädgård

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara tungt att sköta om en trädgård, särskilt om den är på ett par 1000 kvadrat. Nu för tiden finns tack och lov robotgräsklippare så det går att göra det lätt för sig om man vill, till och med lövblås finns så du slipper ta krattan i handen och få blåsor efter en helg på hösten. Att få hjälp med din trädgård på det viset underlättar så klart, men trädgårdshjälp av en levande människa slår så klart allt annat. Än så länge finns det ingen automatisk krattmaskin för grusgångarna, eller en som tar bort ogräset från dina rabatter.

Trädgårdshjälp

Det finns många företag som erbjuder trädgårdshjälp av olika slag, men de flesta kan i alla fall hjälpa dig i trädgården med att klippa gräset, kratta ihop löven och bära bort. Ta bort ogräs från din grusade uppfart, klippa den där spretiga och snabbväxande häcken varenda säsong. Ja det finns mycket som du troligtvis skulle vilja ha hjälp med och då har vi inte ens tagit upp rensning av rabatter eller kanske plantering av växter. Vem ska kapa och klyva all veden då? Det finns säkert någon som tycker att det är värt att hjälpa till med det också.

Trädgårdshjälp året om

En trädgård är alltid en trädgård även på vintern. När snön kommer så är det väl kanske inte trädgården som man tänker på utan mer dom stenlagda gångarna mellan uthusen eller den asfalterade garageuppfarten där bilen står parkerad även på vintern. Det du kan få hjälp med kan vara skottning av uppfart och gångstigar runt omkring ditt hus, kanske till och från vedboden dit du måste gå varje dag för att fylla på vedförrådet inne. Kanske finns det stentrappor som bör sandas eller saltas också. Ofta är det samma personer som utför din trädgårdsskötsel på sommaren som kan hjälpa till med skottning på vintern, en riktig helårsservice!