Dags att köpa nytt: stolar, kökslampor, plafonder, ipad ställ, skohylla etc

Vi har tröttnat på ärvda prylar, gåvor, ungdomsrumsmöbler och loppisfynd. Det är dags att rycka upp hemmet med lite egna inköp, baserade på just vår smak. Det är ju så när man bygger bo så tar man vad man kan komma över och man är bara glad om man har stolar, lampor, bord, kastruller och så vidare, det är inte så noga vad det är för grejer eller hur de ser ut. Med åren vänjer man sig men exempelvis när man varit bortrest eller en besökare säger nåt blir man påmind om att sakerna oftast lämnar mycket att önska.

Vi har gamla vingliga köksstolar som är äldre än oss själva; nötta och fula. Ut med dem! Våra kökslampor utgörs av brummande lysrörslister och en taklampa med gulnad väv med blommönster som ser ut som ogräs. Byt ut! Vi har 70-talsbruna plafonder med guldmålad plast. Släng! Sen ska vi köpa ett ipad ställ och ha i hallen. Med en snygg sladdkoppling kan paddan vara på jämt och vara som en terminal när man vill kolla busstider, mail, visa bilder, kolla väder o s v. Det ska vara lätt att stå flera runt den så man kan kolla in saker snabbt och lätt och snacka om dem. Slutligen ska vi köpa en skohylla. Nu ligger skorna huller om buller på golvet. En bra början tycker jag. Vi har börjat leta runt på nätet efter saker att ersätta med vi har hittat kökslampor hos Stayhome och vi hittade iPad ställ till våra iPads, jakten går nu vidare!

Vi har också kollat en del på praktiska väggskyltar, så som skyltar med texterna ”Badrum”, ”Återvinning” och ”Brandsläckare”. Med dessa är det tänkt att få vårat hem att se lite mer modernare ut. Om vi har gäster hemma vet de exakt vart de ska gå för att göra sina behov.

Har ni tips på annorlunda och kul saker så hör gärna av er!