Fotbollsfans går för långt

Det är tråkigt att läsa om de problem som uppstår med fotbollsfans som inte kan hålla sig. Enligt nyheten jag hittade på Aftonbladet, https://www.aftonbladet.se/kultur/a/pQlo0X/kronika-om-sittande-flicka-och-zlatan, är det nu så illa att fansen inte bara är otrevliga mot varandra, utan även mot konstverk.

Hur det nu än är med saken, så tycker jag att det är väldigt ledsamt att fansen tycks bli så arga att de försöker skada konstverk som har till syfte att få oss att reflektera över våra brister. Jag minns när jag var ung och fotbollsfans inte var så här eländiga. Det var ordentliga människor som hade respekt för varandra och inte behövde förstöra för att få utlopp för sina känslor.

Det är också konstigt att fotbollsfans verkar vara sämre än fans av andra sporter, som hockey eller innebandy. Det kanske har att göra med att man inte måste ta sig så stort allvar för att spela fotboll – vem som helst kan ju snöra på sig ett par skor och sparka på en boll.

Samtidigt är jag glad att det finns de som försvarar konstverk som detta. Det är ju trots allt väldigt viktigt att konsten är tillgänglig för alla och inte förstörs av fotbollsglada fans som går för långt. Vi måste skydda de här konstverken och stå upp för dem.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.