Har du provat Diamond Painting?

Om inte, tycker jag du ska testa för det är jätteroligt. Och fint blir det också.

Vad är Diamond Painting?

Diamond painting eller diamantmålning, som det också kallas, är en kombination av Paint by numbers och korsstygn. Du använder små plastbitar som är slipade i fasett, vilket är själva diamanterna. Diamantmålning är en perfekt hobby för dig som gillar att pyssla smått med händerna.

Diamond Painting är mycket populärt och är både roligt och avslappnande. Men det krävs att du har ganska bra finmotorik och inte är darrig på handen.

Att se hur mönstret växer fram är fantastiskt. Och det finns även lösa canvasdukar och diamanter att köpa så att du kan skapa dina egna motiv. Jag började med förtryckta motiv, men har nu gått över att skapa egna helt från grunden med ett foto eller en bild som förlaga.

Var köper jag Diamond Painting?

Du kan köpa Diamond Painting från Pärlgrossisten. De har ett brett sortiment av Diamond Paintings som tavlor, lampor, anteckningsböcker, nyckelringar och mycket mera. Dessutom är de ganska billiga vilket är bra för oss som är väldigt produktiva.

När du köper ett set Diamond Painting från Pärlgrossisten får du med allt du behöver. Förutom väv, papp eller annat underlag och diamanterna som behövs får du även:

  • Diamond Painting duttpenna: Med pennan plockar du upp diamanterna och fäster dem på underlaget.
  • Vax: Du behöver vax för att fästa diamanterna på din Diamond Painting penna.

I de flesta kiten finns även pärltråg för förvaring av diamanterna.

Varifrån kommer Diamond Painting?

Alla verkar vara överens om att det startade i Asien för ca 12 år sedan. Men vem som kom på det är inte helt klart. 2017 lanserades Diamond Painting i Europa och USA och blev snabbt väldigt populärt.

Här i Sverige har denna hobby växt explosionsartat och det är massor av människor som sysslar med detta.