Rensar leksaker på vinden

Rensar vinden för att få mer plats för saker att förvara där. Har nog plockat ned 10 kartonger med LP-skivor och 3 plastbackar fulla med leksaker. Kollade runt lite bland leksakerna och mycket är plastleksaker. Undrar lite smått hur miljövänliga mina leksaker från 90-talet är idag? Vissa av leksakerna kanske inte ens skulle klara av miljötesterna som utförs idag. Min kollega Andrea har nyligen köpt leksaker till sin dotter när hon fyllde 4 år. Dottern har jag fick miljövänliga leksaker av Andrea, tycker det lät som ett smart val. Dels att man köper miljövänliga leksaker men också att barnet uppmuntras att röra på sig. Leksaker på hjul blir lite action och barnen kan leka att de kör biltävlingar mot varandra. Tror Andreas dotter fick en bil och hennes son Axel hade redan en brandbil sen tidigare.
Själv hade jag mestadels LEGO när jag var barn. Byggde bilar, hus, båtar och massa annat med mitt LEGO. Stora lyckan kom när jag i tredje klass fick åka till LEGOLAND i Danmark. LEGOLAND var fantastiskt. Du kunde åka runt i en liten bil som var byggd av LEGO och besöka små städer som var skapade i LEGO. Spenderade en hel dag på LEGOLAND och därefter åkte vi till Köpenhamn innan resan bar av hemåt Sverige igen. Tror jag fick 4-5 byggsatser i LEGO när jag besökte LEGOLAND. Hade redan mycket LEGO innan, men blev såklart glad över det extra tillskottet.
Jag hade även leksaksbilar i metall kommer jag ihåg. Det var VOLVO, Corvette och Volkswagen. Lekte ofta med bilarna när jag var på besök hos min moster i Hälsingland. Min moster hade en stuga i Hälsingland och vi brukade åka dit på vintrarna ett par dagar. Jag och hennes son brukade ha biltävlingar med våra leksaksbilar.