Investera i en säker lägenhetsdörr

Att investera i en säker lägenhetsdörr är både smart och ekonomiskt. Jag började intressera mig för ämnet efter att grannen i samma lägenhetshus hade inbrott i förra månaden. Det var då jag lärde mig att det skedde cirka 15 000 stöldinbrott i Sverige under 2019. 15 000, det är många fler än vad jag hade kunnat föreställa mig. Detta fick mig att läsa på om hur man bäst skyddar sig mot inbrott. Eftersom jag bor i lägenhet är det som tur är enkelt för mig att skydda mig. Det vanligaste stället för tjuvar att bryta sig in i lägenheter är ytterdörren. Jag bestämde mig tidigt för att köpa en riktigt bra säkerhetsdörr. Säkerhetsdörrar klassas i olika RC-nummer. RC6 är högst och säkrast. Många säkerhetsdörrar ligger i RC2 och RC3, men dessa stoppar inte inbrottstjuvar med lite mer erfarenhet. Det räcker ofta med såg, hammare och/eller borrmaskin för att de ska ta sig förbi dessa dörrar. Jag tyckte inte det var bra nog och det var också därför jag landade på en säkerhetsdörr med klass RC4. Tjuvarna behöver dyr och maskindriven utrustning för att ta sig förbi en sådan dörr. Jag skulle verkligen rekommendera alla att inte ”nöja signär det kommer till säkerheten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.