Dags att isolera sig i sommarstugan

Det är nu dags att isolera yttervägg på vår sommarstuga. Vi vill kunna bo i stugan året om och för att klara av de kallare månaderna behövs bättre isolering i huset. Innan vi börjar sätta upp isoleringen behöver det tätas i huset, idag är det självdrag och vi behöver göra huset vindtätt.

Sommarstugan är min frus och den ligger i Staffanstorp. Vi åker ofta ut på våren och ett par gånger under sommaren. Nu har vi båda fått jobb i närheten av Staffanstorp och planerar att göra stugan till ett året-runt boende för oss båda. Det blir en investering totalt på 640 000 kr har vi räknat ut. Till detta tillkommer avgifter som sophämtning, värme och vatten. Det blir en omställning eftersom vi bott 18 år i en hyresrätt, men vi ser väldigt positivt på att få möjligheten att ha en tomt samt att ytan blir mycket större än tidigare.

Att isolera yttervägg är mer än bara ett moment. Samtidigt som vi isolerar väggen kommer vi behöva se över fönstren och även tänka till när det gäller hur elen är dragen i fastigheten. Troligtvis blir det att anlita en elfirma som ser över hela vår el i huset och eventuellt byter ut eller kompletterar den. Min fru vill ha fler vägguttag. Jag vill ha nya strömbrytare med dimmer. Det ska nog lösa sig så länge inte kostnaderna sticker iväg för högt i höjden.

Vi lämnar lägenheten om 8 månader, så då kommer sommarhuset vara okej för inflyttning. Vi behöver inte vara klara med allt men det ska fungera att bo i huset. När hösten och vintern dyker upp vill vi gärna ha isoleringen helt klar.

Det är mycket saker vi ska flytta med oss och vi bestämde oss för att anlita en flyttfirma, det blir så mycket enklare och så slipper vi belasta våra ryggar med tunga lyft.