Att bo i hyresrätt

Är inte alltid det roligaste. Man får inte renovera som man vill, allt ska göras så som hyresvärden önskar och det är viktigt att du lämnar lägenheten i det skick som du flyttade in. Men ibland kan det vara minst lika härligt och gött att bo i hyresrätt just för att slippa fixa och dona när något kanske går sönder eller krånglar. Då istället plockar man bara upp telefonen så är hyresvärdens hjälp bara ett samtal bort.

En sak min kära hyresvärd fick ta tag i för ungefär ett år sedan var just syllbyten. Något som jag aldrig hört talas om innan men jag förstod på min hyresvärd att han hade varit beblandad i detta förr. GEAB blev nämligen ansvarig för att göra syllbyten i vårt hus och detta för att vi drabbats av problem med fukt, lukt och mögel i husets syllar. Man måste med andra ord åtgärda detta med hjälp av syllbyten som är en behandling med ett svampdödande medel. Inte super kul för min kära hyresvärd givetvis men jag var glad att jag endast behövde ringa och meddela om att jag som bor högst upp hade lite problem med en konstig lukt.

Hindrar mögel från att få fäste

Det som görs när man byter syllar är att man just hindrar mögel från att få fäste på nytt. Detta går att göra på olika sätt, ibland arbetar man från insidan av huset och ibland går det även att komma åt dem från utsidan. Hur själva huset är konstruerat avgör hur man väljer att göra men givetvis jobbar man efter att vara så effektiv som möjligt. Sedan tar man etappvis bort väggreglarna och den gamla syllen för att sedan ersätta den med nytt friskt virke. Det gick att bo kvar i huset medan dem gjorde man jag är glad att den fakturan inte skickades till mig helt enkelt… J