Förstahandskontrakt i Stockholm utan kö

Går det ens att få tag på ett förstahandskontrakt i Stockholm utan kö? Jag ska försöka ta reda på lite mer om detta med lägenhetshets och köer till ett förstahandskontrakt. För dig som håller på att försöka få ta på en eftertraktad lägenhet i Stockholm så har du säkert redan upptäckt den uppsjö av förmedlingar som finns att tillgå på nätet. Men fungerar dessa verkligen eller är dom bara ute efter att tjäna pengar på dig som desperat bostadssökare? Jag har kikat på ett par stycken förmedlare och kommer att beskriva en av dom och vad det är för något.

Bostadsförmedling i Stockholm

En av alla bostadsförmedlingar i Stockholm heter Snabbostad. Här kan du registrera dig för 199 kronor i månaden för att öka chansen att få ett förstahandskontrakt i Stockholm utan kö. Idéen bygger på att du prenumererar på företagets tjänst som skannar av alla fastighetsförmedlare som inte tillämpar ett kösystem, för att vara den som först skickar in en ansökan och därmed ökar chanserna till ett förstahandskontrakt. Du får matchningar via mail eller SMS varje gång det kommer ut något som passar dina önskemål. Tjänsten skannar av marknaden 2 gånger i minuten. Företaget som förmedlar tjänsten påstår själva att det fungerar med övervakningen och att de varje månad tipsar om ca 200 nya lägenheter i Stockholm.

Kösystem för förstahandskontrakt

I de flesta städer finns ett kösystem som du kan ställa dig i för att inte gå miste om någon lägenhet när du behöver en. Ett kösystem kan du ansluta dig till när som helst och för att du ska ha största nyttan av det i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö bör du anmäla dig till det så fort du har åldern inne. Även om du inte behöver en lägenhet precis när du gör det så kan det ta många år (så mycket som 11-12 år i Stockholm) innan du lyckas få en. Men att stå i kö kostar inget så om du tänker långsiktigt är det en riktigt smart grej att göra.